3
FISKE- OG VILLMARKSTURER TIL ALASKA

Talkeetna Fishing Lodge tilbyr hytteopphold og fisking i Alaska

2 - copy
FISKE- OG VILLMARKSTURER TIL ALASKA

Talkeetna Fishing Lodge tilbyr hytteopphold og fisking i Alaska

3 - copy
FISKE- OG VILLMARKSTURER TIL ALASKA

Talkeetna Fishing Lodge tilbyr hytteopphold og fisking i Alaska

2
FISKE- OG VILLMARKSTURER TIL ALASKA

Talkeetna Fishing Lodge tilbyr hytteopphold og fisking i Alaska

2 - copy
FISKE- OG VILLMARKSTURER TIL ALASKA

Talkeetna Fishing Lodge tilbyr hytteopphold og fisking i Alaska

Shadow

Bestill Fiskereiser til Alaska

Bli med på fiskereiser til Alaska og bo på Talkeetna Fishing Lodge. Opplev fisketurer i Chunilna Creek – en av de beste fiskeelvene i hele Alaska! Bestill din tur i dag for en uforglemmelig opplevelse.

Ditt Perfekte Fiskeopphold i Alaska

Talkeetna Fishing Lodge tilbyr komfortable hytteopphold og guidede fisketurer ved en av Alaskas mest spennende fiskeelver. Lodgen blir besøkt av mange nordmenn hvert år, og er drevet av Henrik Wessel, en norsk entusiast som har bodd der i over 20 år og bygget et eldorado for fiskeelskere. Med en norsk guide kan du føle deg hjemme og få den beste veiledningen for en vellykket fisketur.

Hva gjorde vi ETTER ekspedisjonen i Alaska høsten 2018? 🤔 Jo, vi tilbragte noen dager i Talkeetna, hos vår gode venn Henrik Wessel som driver Talkeetna Fishing Lodge.com. 🎣 Henrik slo på stortromma, og skaffet oss noen fiskeopplevelser vi sent vil glemme.

– Lars Monsen

Utforsk Chunilna Creek – En Fiskeperle i Alaska

Chunilna Creek, også kjent som Clear Creek, er berømt for sitt rike fiskeliv og naturskjønne omgivelser. Her kan du fiske etter store kongelaks, sølvlaks, pink salmon, dog salmon, red salmon, regnbueørret, Dolly Varden (røye) og harr. Våre erfarne guider hjelper deg med å finne de beste fiskeplassene og gir deg tips for en vellykket fisketur.

Opplev Komfort og Gjestfrihet på Talkeetna Fishing Lodge

Bo på Talkeetna Fishing Lodge og nyt topp innkvartering med alle nødvendige fasiliteter som varm dusj, strøm, peiser, badstue og underholdning. Etter en fantastisk fiskedag er det viktig med en komfortabel seng og en god natts søvn. Våre gjester roser ofte våre komfortable senger og koselige hytter.

Hva vi Tilbyr

Hytteopphold: Koselige og velutstyrte hytter med alle nødvendige fasiliteter.

Guidede Fisketurer: Norske profesjonelle guider med lokalkunnskap.

Utleie av Fiskeredskap: Alt du trenger for å få en fantastisk fiskeopplevelse.

Transport: Enkel tilgang til og fra Chunilna Creek.

 

Bestill din fiskereise til Alaska nå og opplev fiskeeventyret på Talkeetna Fishing Lodge!

Norsk Guide Inkludert – Føl deg Hjemme i Alaska

En av de største fordelene ved å velge Talkeetna Fishing Lodge er at vi tilbyr en norsk guide, Henrik Wessel, som har over 20 års erfaring med å guide fisketurer i Alaska. Henrik kjenner området og fiskeplassene ut og inn, og vil sørge for at du får mest mulig ut av ditt fiskeeventyr.

Norsk veiledning: Perfekt for norske gjester som ønsker en personlig og tilpasset fiskeopplevelse.
Lokal ekspertise: Henrik har dyp kjennskap til Chunilna Creek og kan vise deg de beste fiskeplassene.
Språk og kultur: Ingen språkbarrierer – få informasjon og tips på norsk for en enda bedre opplevelse.

Bo på lodge i Alaska
Bo på lodge i Alaska

Stor Gjestfrihet og Fantastisk Mat

Kokkene våre er profesjonelle og sørger for at du får tre måltider om dagen som er inkludert i oppholdet. God mat og komfortabelt opphold gjør fiskereisen enda bedre, spesielt etter lange fiskedager. Vårt overnattingssted kan ta imot venner og familie som kan samles rundt måltidene for minneverdige stunder.

Slik Bestiller Du Din Fiskereise til Alaska

Kontakt oss i dag for å bestille din neste fiskeeventyr i Alaska. Fyll ut vårt online bookingskjema, eller ring vår norske guide direkte på +1 (907) 799-8500. Ikke gå glipp av sjansen til å oppleve fisking i verdensklasse!

Laksesongen i Alaska

Den beste laksesesongen er mellom 10. juni og 13. juli for kongelaks (King Salmon). Sølvlaks (Silver Salmon) fiskes best mellom 25. juli og 20. august. Planlegg turen din for å få mest mulig ut av fiskeopplevelsen!

Lakseart Mai Juni Juli August September
Kongelaks (King Salmon) Ja Ja Ja Nei Nei
Sølvlaks (Silver Salmon) Nei Nei Ja Ja Ja
Rød laks (Red Salmon) Nei Ja Ja Ja Nei
Rosa- og kummelaks (Pink & Chum Salmon) Nei Nei Ja Ja Nei
Bestill helikopterturer i Alaska

Gjesteanmeldelser

Vi er stolte av å tilby en uforglemmelig fiskeopplevelse og enestående gjestfrihet på Talkeetna Fishing Lodge. Les hva noen av våre tidligere gjester har å si om deres opphold:

En fantastisk opplevelse med fantastiske mennesker i hytta og veldig god mat. Sov godt, fanget en gigantisk kongelaks og så svarte bjørner utenfor hytta to netter på rad. Må elske det!

— Truls Iversen

Helt fantastisk sted. Super god mat, gode guider og sinnssyke mengder laks i elven.

— Ellen Marie Larsen

Hadde en fantastisk uke på hytta. Mye fiske, god mat, drikke og hyggelige mennesker. Anbefales!

— Trond-Einar Bøe

Paradis midt i Alaskas villmark! Fantastiske verter, guider og kokk. Sterkt anbefalt. En opplevelse for livet!

— Anders Solheim

Fantastisk sted med fantastiske mennesker. Eventyrlig fiske og fantastisk mat. Sterkt anbefalt!

— Eivind Gulestøl

Et flott sted med fantastiske guider, kokk og verter. Fisket er helt utrolig. Anbefales!

— Natasha Olly Paus

Effektive Fisketeknikker for Ferskvannsfiske i Alaska

Vi tilbyr flere effektive teknikker for ferskvannsfiske, tilpasset plasseringen og arten du er ute etter. Våre guider gir deg de beste tipsene for å lykkes med fisket i Alaska.

Bakkefiske, en elvefisketeknikk, innebærer å bruke vekt for å holde snøret ditt på eller nær bunnen, og bruker strømmen til å «gå» agnet ditt gjennom en hulrom, stryk eller annet område som sannsynligvis holder fisk. La snøret synke til bunnen til du kjenner at vekten treffer bunnen, og løft deretter forsiktig, slik at strømmen dytter vekten en kort avstand (vanligvis noen få centimeter). Back-bouncing er en svært effektiv metode for å fiske dype hull fra båt. Hvis åremannen eller motordriveren arbeider riktig med hullet, er det mulig å dekke hvert kvadratfot av området i en passasje. Bakkefiske kan også gjøres fra land, vanligvis fra punkter som stikker ut i hovedkanalen, og tilbyr en drift av enden av punktet.

Liknende trolling i innsjøer, er bakkelensing en elvefisketeknikk som involverer å bruke strømmen til å holde agnet eller lokket nær bunnen, vanligvis ved å bruke en motor for å bremse båtens drift. I noen tilfeller kan årer også bli brukt. Båten posisjoneres med baugen oppstrøms, og ulike planingsenheter brukes for å holde snørene nær bunnen, samtidig som båten forsiktig manøvreres sideveis for å dekke området. Når et område er fisket grundig, tillates båten å gli sakte nedoverstrøms, og prosessen gjentas. På denne måten er det mulig å dekke hele stedet, eksponere agnet eller lokket for hver fisk i hullet.

En vanlig innsjøfisketeknikk som brukes med agn, er å enkelt fest en dupp (flyte) på snøret ditt på en bestemt avstand fra kroken, og kast snøret ut i et område hvor det antas å være fisk. Når en fisk biter på, beveger duppen seg og fiskeren setter kroken. Noen ganger brukes også små kuler (split-shot) på snøret for å få agnet ned til riktig dybde.

En relativt nyankommet metode i Alaska, senterspinnfiske er en elvefisketeknikk som involverer bruk av en enkel snelle med en akse som tillater snellen å spinne fritt nok til å tillate langdistansekasting. Mange fiskere bruker flettet dacron-line som backing, toppet med en monofilament hovedline. Enden av snøret er vanligvis rigget med en flue, noen ganger med små kuler når det er nødvendig (men ofte unngått fordi vekten kan hemme den døde-drift aksjonen fiskere er ute etter), og en dupp som posisjoneres for å holde agnet nær eller på bunnen. Senterspinnfiske kan utføres fra land eller fra båt.

Driftfiske (eller dødfiskfiske) brukes hovedsakelig til elvefiske, og er en metode der et agn får drive med samme hastighet som strømmen. Dette etterligner for eksempel lakserogn eller kjøtt som naturlig driver med strømmen. Flue, spinn eller agnfiskeredskap kan brukes til driftfiske; nøkkelen er å bruke akkurat nok vekt til å tillate agnet å drive med omtrent samme hastighet som strømmen.

Fluefiske innebærer bruk av fluefiskestang og snelle, samt en flueline. Til forskjell fra andre metoder som avhenger av tyngre agn eller tillegging av vekt på hovedlinjen for å kaste agnet til fisken, er fluefiske avhengig av vekten til linen for å føre fluen til fisken. Flueliner finnes i flytende, synkende og synkende spiss versjoner, hvor valget av linetype avhenger av arten som fiskes. Fluefiske kan omfatte bruk av tørrfluer (som flyter på overflaten), eller våtfluer, nymfer eller streamere som fiskes under overflaten.

En vanlig fisketeknikk i de lavere 48 statene for å fiske panfish og ørret, jigging, er ikke like populært i Alaska. Det kan imidlertid være en svært effektiv teknikk for å fiske innsjøørret, og er nesten den eneste muligheten i de kalde vintermånedene for isfiske. Populære jiggingagn inkluderer standard blyhode-jigs med gummihale eller hale av hjortehår, Flatfish agn eller skjeer.

Også kjent som «flossing» eller «tvangsmating», er lining den mest populære metoden for å fange sockeye-laks i mange ferskvannsfiskerier som Kenai- og Russian-elvene. Dette skyldes at sockeye, i motsetning til andre laksearter, ikke lett biter på agn eller agn mens de migrerer til gyteområder. Kort sagt innebærer lining å dra linen over bunnen på samme dybdenivå hvor fisken befinner seg (vanligvis nær bunnen), slik at linen går gjennom fiskenes åpne munn og trekkes gjennom munnen til kroken ender opp i munnhulen. Erfarne utøvere av lining kan fange en tre-fiskers begrensning av sockeye på ti minutter eller mindre under de rette forholdene. Kroker er vanligvis slipt til nålspiss skarphet, slik at de enkelt trenger gjennom fiskens munn.

Lining oppfyller den tekniske definisjonen av snagging, da mange fisk hektes utenfor munnen med denne metoden. Fisk hektet andre steder enn i munnen må slippes tilbake, i henhold til Alaska Fishing Regulations.

Om OSS I MEDIA

Les mer om Talkeetna Fishing Lodge og våre fantastiske fiskeeventyr i media:

…Vi tar av fra hovedelven og setter kursen nordover, opp en sideelv som passende nok bærer navnet Chunilna Creek. Fritt oversatt fra språket til lokalbefolkningen, som jeg for øvrig ikke vet hva heter, betyr det Den klare elven. Beskrivende nok, for plutselig er vannet glassklart. Like plutselig innser jeg at advarselen til Henrik var reell nok. Etter bare få meter er nemlig vanndybden bare få centimeter…

Les hele historien på eventurer.no

Bestill Din Fiskereise Nå

Bestill din fiskereise til Alaska nå og opplev fiskeeventyret på Talkeetna Fishing Lodge med norsk guide!

Har du spørsmål?

    Jeg ønsker å bli oppringt